Kernenergie in Terneuzen??

23-9-2024:

Vorige week maandagavond is er een dubbele voorlichtingssessie geweest in Biervliet over Terneuzen als Onderzoeklocatie voor een nieuwe kerncentrale. De Gemeente Sluis is laat geïnformeerd en zodoende konden we in Hoofdplaat de uitnodiging van de gemeente ook pas maandag in de bus vinden. Toch zijn nog enige Hoofdplatenaren op die sessie aanwezig geweest.

De gehele sessie is opgenomen en daarop ook de slides van de overheid. Deze kun je bekijken door op de volgende link te klikken: Informatieavond Kerncentrale in Biervliet

Dit was de uitnodiging aan de inwoners van Biervliet:

Onderzoekslocaties Kernenergie Terneuzen
Beste inwoner, Op 11 september 2024 heeft minister Sophie Hermans (Klimaat en Groene Groei, KGG) de Tweede Kamer laten weten dat ook Terneuzen en de Tweede Maasvlakte in beeld zijn als mogelijke vestigingsplaats voor twee nieuwe kerncentrales. Borsele blijft voorkeurslocatie. Het ministerie van KGG onderzoekt de bouw van twee centrales, die waarschijnlijk naast elkaar komen.  Naar ons huidig inzicht is binnen onze gemeente uitsluitend het gebied Mosselbanken/Paulinapolder een mogelijk reëel alternatief. Daarom hebben we op woensdag 11 september omwonenden een uitnodiging gestuurd voor een informatieavond “Onderzoekslocaties Kernenergie Terneuzen”, in Biervliet. Het doel van deze avond was om de vervolgstappen toe te lichten en de aanwezigen de gelegenheid te geven vragen te stellen. De uitnodigingen, die we per 24-uurs post van PostNL hebben verstuurd, hebben helaas niet iedereen tijdig bereikt. Ons doel was echter u zo snel mogelijk te informeren en de kans te geven vragen te stellen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *